Clarice Gargard X RIGHTABOUTNOW INC. X Shishani Vranckx - Film & Music

Vrijdag 9 december 21.45 - 22.45 uur

Deze avond presenteert Clarice Gargard een preview van haar film 'Daddy', die ze samen met Shamira Raphaëla aan het maken is. Shishani Vranckx verzorgt de muzikale afsluiting. Op het RIGHTABOUTNOW INC. Festival is 'Mama's boy'van Shamira te zien en een preview van de film van Clarice. Na afloop zal er een korte Q&A zijn met de twee makers. 

Journalist en publicist Clarice Gargard duikt in samenwerking met Shamira in haar Liberiaanse achtergrond en haar relatie met haar vader, hun koninklijke afkomst en zijn werk voor de corrupte overheid die tot dubieuze keuzes geleid heeft. 

Filmmaker Shamira Raphaëla onderzoekt in veel van haar films de familiebanden binnen Afro-Caribische gemeenschappen. In de korte documentaire 'Mama's boy'onderzoekt Boy Bruinhart waarom hij is opgegroeid zonder vader. In een cultuur waar respect voor je ouders voorop staat, is openlijk vragen stellen alles behalve vanzelfsprekend. Maar wanneer een nooit eerder besproken familiegeheim aan het licht komt, blijkt alles waar Boy al die jaren in heeft geloofd op losse schroeven te staan.