STRTORI FEST
Jun
24
to Jun 25

STRTORI FEST

STRTORIFEST X YUNG NNELG | ABSTRACT | SOULTRASH
EQUALZ | DAPHNE SCHEERLINK VAN TOCSICK

De presentatie van de workshop deelnemers vindt plaats op vrijdag 23 juni van 17:00 tot 18:00 op het Ijburg College.
 DJ | RAP | CHOREO WORKSHOP PARTAKERS > MINKOES | RICKY ESPA | DAAN | YONCE BUNDY | CHY BUNDY | BT | ALI | HIBO | CORTEZ | JERMAIN | JAIR | NIGG | TYSON | JOCHA | JAH-MAIRA | KAYLEIGH | NOA | ZOE
De presentatie van de workshop deelnemers vindt plaats op vrijdag 23 juni van 17:00 tot 18:00 op het Ijburg College

TICKETS > 10,- AD DEUR CASH / PIN

STRTORI | Straattori geeft de kans aan jongeren om samen met creative makers + artists talenten te ontdekken en ontwikkelen. In wekelijkse workshops rondom o.a. rap, urban dance, beats, fashion, stand-up comedy, photography en spoken word.

STRTORIFEST | Aan het einde van de creative quest krijgen de workshop deelnemers de kans om te laten zien tijdens STRTORIFEST. Ook dit jaar hebben we weer een dope line-up als afsluiter van de RAP / DJ + CHOREO workshops. Voor meer over volgende workshops check de rightaboutnowinc.com website + social channels.

POWERED BY RIGHTABOUTNOWINC.COM
NOTE! NON-ALCOHOLIC EVENT

SPECIAL THANKS TO
> IJBURG COLLEGE
> GEMEENTE AMSTERDAM OOST XXX
> BAUMGART SECURITY
> CULTUREEL CENTRUM LUDO
> PARTY-BOX.NL

View Event →
Tori XL- Ode aan Tony Morrison
Jun
10
8:00pm 8:00pm

Tori XL- Ode aan Tony Morrison

I get angry about things, then go on and work.
- Toni Morrison

De Amerikaanse schrijver Toni Morrison legt de Afro-Amerikaanse cultuur bloot via woorden. In 1993 won ze, als professor emeritus aan de Universiteit van Princeton, de Nobelprijs in de categorie Literatuur. De prijsmotivatie van de jury: ‘Toni Morrison gives life to an essential aspect of American reality in novels characterized by visionary force and poetic import.’

Morrisons verhalen gaan in op de schaduwzijde van een mensenleven maar laten tegelijkertijd ruimte voor integriteit en verlossing. Haar werk wordt op velerlei gebied onderwezen op universiteiten. Tijdens deze XL-editie van Tori brengen we samen met andere bewonderaars uit de literatuur, muziek, poëzie en dans een ode aan Toni Morrison.

Line-up: Samora Bergtop, Kimberly Agyarko, Marly Z, Gianni Grot, Jennifer Tosch, Jetty Mathurin, Babs Gons, Jeangu Macrooy.

View Event →
OLDTIMERS@BIJLMERPARKTHEATER
May
26
8:00pm 8:00pm

OLDTIMERS@BIJLMERPARKTHEATER


K L E U R R I J K E Z W A R T E K O M E D I E
60+ woongemeenschap ‘Oldtimers’ wordt verrast met een bijzonder kleurrijke toevoeging aan de algemene dagbestedingsruimte. De groep belandt al snel in een feestelijke rollercoaster – van ergernissen tot verbondenheid via vermaak naar ‘pesterijtjes’. Aan het einde van de rit stuiten de bewoners echter op één en dezelfde vraag. ‘Wat heb ik nou eigenlijk echt nodig om me thuis te voelen?’

Theatervoorstelling ‘Oldtimers’ geeft een indruk van het dagelijkse leven van de individuen in deze ‘onzichtbare’ wereld. De zwarte komedie speelt met stigma’s rondom ouderdom en vormt een spiegel voor kijkers van jong tot oud en alles daar tusseni

A G O G I S C H E T O O L
Marjorie – ‘Mariëlle en ik zijn blijvend op zoek naar verhalen die niet nog worden belicht. Plekken waar het schuurt in de maatschappij. Toen we deze onzichtbare wereld onder ouderen ontdekten voelden we ons dan ook geroepen er iets mee te doen.’
Het traject is bewust opgezet in samenwerking met ouderenzorg experts en zal als agogische tool worden gebruikt.
Naast de première in theater Vrijburcht op 30 April en verschillende kleine theaters door het hele land, wordt de voorstelling ook in woon-zorgcentra en buurthuizen gespeeld. Voor boekingen mail info@rightaboutnowinc.com.

O L D T I M E R S
V R I J D A G 2 6 M E I 2 0 . 0 0
B I J L M E R P A R K T H E A T E R

T I C K E T S > goo.gl/6kcxGr

Standaardprijs € 11,00
CJP incl. drankje € 8,50
65+ incl. drankje € 8,50

View Event →
Stephanie Afrifa's Tori
May
14
3:00pm 3:00pm

Stephanie Afrifa's Tori

RIGHTABOUTNOW INC en Tolhuistuin presenteren iedere tweede zondag van de maand een nieuwe TORI. De torivrouw deze editie is Stephanie Afrifa. 

Stephanie Afrifa nodigt voor haar TORI verschillende creatieve vrouwen uit die op een ongeremde manier met hun seksualiteit omgaan. Ze durven zich, ondanks de Westerse norm m.b.t. de vrouw en het erotische, te laten leiden door deze kracht. Als inspiratiebron voor haar TORI gebruikt Stephanie 'Uses of the Erotic' van de schrijfster Audre Lorde en samen met haar TORI gasten presenteert zij bijzondere optredens die op verschillende manieren doordrenkt zijn van seks(ualiteit) in de breedste zijn van het woord.

Over Stephanie:
Stephanie is art consultent, curator en kunstblogger. Ze wordt vaak gevraagd voor publieke debatten, opinieprogramma’s en magazines zoals de Nieuws BV op Radio1, DWDD, PS Het Parool en Grazia. Daarnaast groeide zij uit van host naar eigen podcast naar producent voor derden en talkshow host. Onder de naam C.A.S.H. adviseert, produceert en host zij met als rode draad de overkoepelende thema’s: culture - arts - self - heritage.

Aanvang: 15.00
Tickets: 7,50
Locatie: Tuinzaal

View Event →
The Cypher: Open Mic
May
11
7:30pm 7:30pm

The Cypher: Open Mic

Locatie: Zuiderzeeweg 1, strandpaviljoen Bij Storm.

Dit is slechts tien minuten met de tram vanaf Centraal Station en ook met je fiets is het makkelijk te bereiken. 

Wil jij deelnemen aan het open podium? Stuur even een mailtje naar stagiaires.rightaboutnowinc@gmail.com. Je mag op de avond zelf ook gewoon het podium opspringen en je ding doen! Wil je alleen komen kijken? Geen probleem!

 

For more info check the link..

https://www.facebook.com/events/423122898055952/

View Event →
Leeroy Molly's Tori
Feb
28
4:30pm 4:30pm

Leeroy Molly's Tori

RIGHTABOUTNOW INC. en Tolhuistuin presenteren iedere tweede zondag van de maand een nieuwe Tori. In maart is onze Toriman niemand minder dan Leeroy Molly, die je kent van o.a. ZWART LICHT Producties,GRIMEYARD, en N.E.B.U.L.O.N..

Leeroy's tori gaat over de straat- wat het was, wat het is:
"Vroeger bracht je me zoveel plezier, maar nu vermijd ik je liever, want je brengt me alleen maar pijn en verdriet."

De eerste gasten zijn bekend: 
- Euge Louisa (kunstenaar)
- Locks Vegas(Rapper)
- TattedTino (Rapper)
- Solid Ground Movement (Hiphop dans)

Aanvang: 15:00
Locatie: Tuinzaal van de Tolhuistuin

View Event →
Ilja Meefout's Tori
Feb
12
3:00pm 3:00pm

Ilja Meefout's Tori

“Waakzaam en Dienstbaar” 

Tori is het Surinaamse woord voor verhaal. Tori is een exclusieve zondagmiddag met één hoofdgast. Deze maand: (hiphop)fotograaf Ilja Meefout

Deze Tori draagt de titel ‘Waakzaam en Dienstbaar”. Een tori over veiligheid, vertrouwen en beeldvorming. Aanleiding voor de Tori is een recente aanvaring van Ilja met de politie. Met zijn tori deelt Ilja dit verhaal. Het resultaat is een theatrale jamsessie vol fotografie, storytelling, theater en beeldende kunst. De locatie is de IJzaal van de Tolhuistuin, een intieme ruimte met uitzicht over de stad.

De eerste gasten die Ilja heeft uitgenodigd voor zijn tori zijn:
- Saul van Stapele: journalist, kenner van jeugd/straat cultuur in Nederland,groot hip-hop liefhebber en schrijver van ‘Van Brooklyn naar Breukelen: de historie van hip hop in Holland’. 
https://decorrespondent.nl/saulvanstapele
- Erno Pieter: Politie trainer
http://cst-training.nl/?trainer=erno-pieter
- Dionne Hafiez: initiatiefnemer van Controle-alt-Delete en oprichter van IZI Solutions
http://controlealtdelete.nl/
- Steven Sikkens: Beeldend kunstenaar
http://www.xyzams.com/steven-sikkens-coverpage/

Over Ilja Meefout:
Niemand anders in Nederland heeft zoveel hiphopartiesten mogen fotograferen als Ilja Meefout. Zijn expositie ‘1,2 1,2’ in de Melkweg vorig jaar was een overzicht van zijn 10 jarige carrière. Niet alleen Nederlandse grootheden stonden voor zijn lens, ook internationale artiesten zoals Wu-Tang Clan, Snoop Dogg, Pusha T en Kendrick Lamar heeft hij gefotografeerd. 

Meefouts stijl wordt mooi samengevat door zijn bijnaam, de 'Huisfotograaf van de hip-hop'. Hij probeert vast te leggen hoe iemands muziek op hem overkomt, vaak onder niet ideale omstandigheden en niet altijd op het podium probeert hij ze vast te leggen zoals ze op hem overkomen. De legendarische foto van Snoop Dogg is ook zo ontstaan. Deze is gemaakt binnen vijf minuten in een kleedkamer. 
http://www.iljameefout.com/news
https://www.youtube.com/watch?v=WPYXjpG3yXc
http://www.hiphopinjesmoel.com/interviews/ilja-meefout-de-huisfotograaf-van-de-nederlandse-hiphopscene/

RIGHTABOUTNOW INC. en Tolhuistuin presenteren iedere tweede zondag van de maand een nieuwe TORI.

View Event →