Back to All Events

From Routes II Crown | by gianni grot

FROM ROUTES II CROWN | De routes die jij en je voorouders hebben afgelegd zijn onlosmakelijk met jou verbonden. Je bent één van de aftakkingen van de boom van je verleden. Een deel van jouw eigen ‘roots to crown’, dus hoe beïnvloeden jouw roots wie jij bent?

Aan de hand van die vraag ging choreograaf Gianni Grot op zoek naar zichzelf, zijn identiteit en zijn geschiedenis. Zijn zoektocht confronteerde hem met een verleden getekend door de slavernij en de eeuwenlange strijd voor gelijkheid die daarop volgde. Maar ook met het heden waarin de wankele relatie tussen ‘zwart’ en ‘wit’ en de psychische gevolgen van de geschiedenis nog steeds een rol spelen.

In de multidisciplinaire hiphop voorstelling ‘From Routes II Crown’ laat Gianni – in de vorm van Urban dans, zang en spoken word – zien hoe we in staat zijn ons los te maken van het verleden en te emanciperen, zonder het naar beneden te trekken. 

Samen met zijn dansers neemt hij je mee in de Nederlands-Caribische geschiedenis, de gekolonialiseerde Caraïben, de Black Panthers en Black Lives Matter-movement.

MAASPODIUM ROTTERDAM FRESH INVITES
Maastheater Rotterdam nodigde Gianni Grot uit om via beroemde inspiratiebronnen en like-minded performance artists te vertellen hoe identiteit, emancipatie en bewustwording de rode draad vormen in zijn werk.
De avond wordt gevuld met een uitgebreid randprogramma van spoken word, live muziek, theatrale interventies, poetry en dans.

GIANNI GROT
Contemporary Hip Hop danser en choreograaf Gianni Grot – bekend van ‘So You Think You Can Dance’ – ziet zichzelf als een kunstenaar in de dans en muziek wereld. Op zestienjarige leeftijd ontdekt hij Bij Jake’s Dance Factory zijn passie voor dans om vervolgens ‘Creative Writing with Drama’ aan de Kingston University in London te studeren. Het contemporary dansgezelschap ‘Avant Garde Dance’ blijkt de start van een internationale carrière. Tegenwoordig focust Gianni zich naast muziek en dans ook op de film en kunstwereld samen met zijn danstheatergezelschap ‘Gianni Grot & Company’. Gianni is artist-in-residence bij RIGHTABOUTNOW INC en regisseert de gehele avond maar dans zelf ook een deel mee in zijn voorstelling ‘From Routes II Crown’.
 
EVA SKEETE MCLEED
Voor singer song writer Eva Skeete is muziek therapie en de gitaar haar therapeut. Met haar warme sound en achtergrond in Reggae, Soul, Funk en Jazz vertelt ze op eigenzinnige wijze muzikale verhalen en speelt ze van ‘Bourbon Street’ in Amsterdam tot de ‘Viper Room’ in Los Angeles. Tijdens deze editie van FRESH zal Eva een aantal van haar muziek verhalen ten gehore brengen.
 
CRIPTA SCHEEPERS
‘From Routes II Crown’ danser Cripta Scheeper studeerde aan de Academie Dans en Theater en speelde in het ‘Late Evening Zomer Cabaret’ in het DeLaMar Theate en de musical ‘Watskebeurt!?’ van De Jeugd Van Tegenwoordig. Tijdens FRESH by Gianni deelt Cripta in korte theatrale interventies een aantal iconische songs uit de Afro-Amerikaanse vertaald door dramateur en RIGHTABOUTNOW INC. creative director Maarten van Hinte.


GORDON BROMET
Gordon Bromet, in de jaren ’00 ook wel bekend als Mr48Barz in de Nederlandse underground Hip Hip scene, is een true lyricist. De spoken work artist en dichter verschuilt zich niet achter mooie woorden een staat bekend om zijn rake metaforen. Tijdens deze editie van FRESH zal Gordon een aantal metaforen delen die Gianni recht in het hart raken.
 
DJ EVELYN RAE
D Evelyn Rae leerde voor het eerst spinnen bij Hip Hop Huis in Rotterdam – haar hometown. In de jaren die volgde groeide haar liefde voor muziek van Hip Hop tot R&B, Soul en elektronische sounds. Op haar Rotterdamse clubavond en get-together ‘Stir it up’ komen haar talent en passie voor deze genres samen. Voor en na deze editie van FRESH by Gianni Grot za Evelyn Rae ons voorzien van wat fijne tunes.

 
ÇAĞDAŞ GÜLÜM & MELISA DIKTAŞ
Tijdens deze editie van FRESH dansen Melisa Diktaş (‘From Routes II Crown’) en Cagdas Gulum voor het eerst een duet. Onder live begeleiding van een Turkse muzikant delen ze hun verhaal in de vorm van dans – van roots tot levenservaringen en contradicties als harmonie/verschil, natuurlijk/onnatuurlijk, vrijheid en onderdrukking. Melisa – ‘Dit optreden is extra bijzonder voor ons omdat Cagdas al een tijdje niet meer op het podium heeft gestaan.’

 

VRIJDAG
8 DECEMBER

20.15
Blauwe zaal

MAASTHEATER
Sint-Jobsweg 3
3024 EH
Rotterdam

TICKETS 8,-
goo.gl/sFNrCg
> Kortingcode
'SEEYOU'

 FACEBOOK EVENT
goo.gl/NHb3vs

ARTISTIEKE LEIDING/CHOREOGRAFIE
GIANNI GROT

FROM ROUTES TO CROWN DANSERS
CRIPTA SCHEEPERS
 ANGELA PINOÑ FERREIRA
STEPHANIE CHRISTOPHER
GIANNI GROT
IVAN MARIĆ
JURRIAAN BOUTERSE
MELISA DIKTAS

RANDPROGRAMMERING
PERFORMERS/MAKERS
 EVA SKEETE MCCLEED
 CRIPTA SCHEEPERS
GORDON BROMET
ÇAĞDAŞ GÜLÜM
MELISA DIKTAŞ
 DJ EVELYN RAE

Earlier Event: November 3
FRESH BY GIANNI GROT
Later Event: December 10
JA HÈ? | compagnietheater