Back to All Events

FRESH BY GIANNI GROT

FRESH INVITES GIANNI GROT | Tijdens deze FRESH editie neemt de creatieve maker Gianni Grot je mee op reis door zijn artistieke brein. Via beroemde inspiratiebronnen en like-minded performance artists – vertelt de Hip Hop choreograaf en danser hoe identiteit, emancipatie en bewustwording de rode draad vormen in zijn werk.

Gianni Grot

Contemporary Hip Hop danser en choreograaf Gianni Grot – bekend van ‘So You Think You Can Dance’ – ziet zichzelf als een kunstenaar in de dans en muziek wereld. Op zestienjarige leeftijd ontdekt hij Bij Jake’s Dance Factory zijn passie voor dans om vervolgens ‘Creative Writing with Drama’ aan de Kingston University in London te studeren. Het contemporary dansgezelschap ‘Avant Garde Dance’ blijkt de start van een internationale carrière. Tegenwoordig focust Gianni zich naast muziek en dans ook op de film en kunstwereld samen met zijn danstheatergezelschap ‘Gianni Grot & Company’. Gianni is artist-in-residence bij RIGHTABOUTNOW INC en regisseert de gehele avond maar dans zelf ook een deel mee in zijn voorstelling ‘From Routes II Crown’.

 

Eva Skeete McCleed

Voor singer song writer Eva Skeete is muziek therapie en de gitaar haar therapeut. Met haar warme sound en achtergrond in Reggae, Soul, Funk en Jazz vertelt ze op eigenzinnige wijze muzikale verhalen en speelt ze van ‘Bourbon Street’ in Amsterdam tot de ‘Viper Room’ in Los Angeles. Tijdens deze editie van FRESH zal Eva een aantal van haar muziek verhalen ten gehore brengen.

 

Cripta Scheeper

‘From Routes II Crown’ danser Cripta Scheeper studeerde aan de Academie Dans en Theater en speelde in het ‘Late Evening Zomer Cabaret’ in het DeLaMar Theate en de musical ‘Watskebeurt!?’ van De Jeugd Van Tegenwoordig. Tijdens FRESH by Gianni deelt Cripta in korte theatrale interventies een aantal iconische songs uit de Afro-Amerikaanse vertaald door dramateur en RIGHTABOUTNOW INC. creative director Maarten van Hinte.

 

Gordon Bromet

Gordon Bromet, in de jaren ’00 ook wel bekend als Mr48Barz in de Nederlandse underground Hip Hip scene, is een true lyricist. De spoken work artist en dichter verschuilt zich niet achter mooie woorden een staat bekend om zijn rake metaforen. Tijdens deze editie van FRESH zal Gordon een aantal metaforen delen die Gianni recht in het hart raken.

 

Evelyn Rae

D Evelyn Rae leerde voor het eerst spinnen bij Hip Hop Huis in Rotterdam – haar hometown. In de jaren die volgde groeide haar liefd voor muziek van Hip Hop tot R&B, Soul en elektronische sounds. Op haar Rotterdamse clubavond en get-together ‘Stir it up’ komen haar talent en passie voor deze genres samen. Voor en na deze editie van FRESH by Gianni Grot za Evelyn Rae ons voorzien van wat fijne tunes.

 

Çağdaş Gülüm & Melisa Diktaş

Tijdens deze editie van FRESH dansen Melisa Diktaş (‘From Routes II Crown’) en Cagdas Gulum voor het eerst een duet. Onder live begeleiding van een Turkse muzikant delen ze hun verhaal in de vorm van dans – van roots tot levenservaringen en contradicties als harmonie/verschil, natuurlijk/onnatuurlijk, vrijheid en onderdrukking. Melisa – ‘Dit optreden is extra bijzonder voor ons omdat Cagdas al een tijdje niet meer op het podium heeft gestaan.’

 

Powered by RIGHTABOUTNOWINC.COM

Powered by RIGHTABOUTNOW INC
Voor meer zie
www.rightaboutnowinc.com

Cast
Cripta Scheepers
Angela Pinoñ Ferreira
Stephanie Christopher
Gianni Grot
Ivan Marić
Jurriaan Bouterse
Melisa Diktas

Artistieke leiding/choreografie
Gianni Grot