Back to All Events

TREASURIES OF MYSTERIES | SHEYDA DARAB | OUT OF THE BOX HIP HOP DANSTHEATER | FRESH ROTTERDAM | MAASPODIUM

  • maaspodium Rotterdam (map)

Tijdens deze FRESH presenteert Sheyda haar nieuwste danstheatersolo Treasuries of Mysteries. De solo gaat in op de rijkdom die we in onze diepste diepten allemaal bezitten: van schatten die we verborgen houden, tot schatten die we laten zien, en schatten die we zien in de ander.

Sheyda: “ik ben op zoek naar manieren om de verborgen schatten die in elk van ons schuilen te openbaren zodat we ‘hokjesdenken’ op basis van één element kunnen voorkomen en alles dat we als mens zijn kunnen integreren.”

Sheyda benadert Hip Hop Theater als verlengstuk van het woord. Om bewust in dialoog te gaan met zichzelf en met het publiek, maakt ze gebruik van een combinatie van zelfgeschreven poëzie, spoken word en het 12e eeuwse gedicht ‘The Treasury of Mysteries’ van de Iraanse dichter Nizami Ganjavi. In haar eigen Treasuries of Mysteries neemt Sheyda je mee in een contrasterende zoektocht naar de schatten in stilstaand beeld, slow motion, storytelling, muziek en explosieve dans. Zo creëert ze nieuwe bewegingstaal waarin verschillende straat-en clubstijlen als Hip Hop, Krump, House, Waacking, Popping, Sabar en Butoh elkaar vinden.

TICKET LINK > https://www.maastd.nl/voorstelling/freshsheyda/?tickets