Back to All Events

RIGHTABOUTNOW FESTIVAL


  • compagnietheater Amsterdam (map)

Wie zijn we, hoe zien we onszelf? Zien we onze roots? Zien we seksuele voorkeur of leeftijd? Uiterlijk of state-of-mind? Gender, school of werk? Zijn we het land, de stad of wijk waarin we zijn geboren? Wat we geloven of supporten? Waar we voor vechten? Of juist wat we vieren? Eindstand zijn we het allemaal.
 

Tijdens het RIGHTABOUTNOW Festival – in het weekend van za 24 en zo 25 Maart – laten lokale en internationale opkomende artiesten met een opvallende multi-identiteit voélen wat er achter hun ‘ID’ schuil gaat. In het Compagnietheater in Amsterdam en KAF Almere ontmoeten dans-, muziek- en theatermakers – uit verschillende Hip Hop subculturen hun publiek en elkaar – om ideeën, inspiratiebronnen, ervaringen, ambities en nieuw werk te delen.

BIG SUN by Chassol
Componist, muzikant en audiovisueel kunstenaar Christophe Chassol stortte zich na het conservatorium op het componeren van filmmuziek voor horror films. Vervolgens maakte hij als muzikant naam met Ultrascore concerten en live audiovisuele muziek performances. Tegenwoordig werkt hij samen met artiesten als Frank Ocean en Solange Knowles. Chassol opent het festival met een audiovisuele Ultrascore explosie over Martinique – het eiland waar zijn roots liggen.

HAPPYLAND by Jacin Trill | Jacin Trill staat bekend om zijn eigenzinnige geluidjes en oneindige happy vibes. De jonge rapper – met een ballenbak als slaapkamer – dropte uit het niets zijn track ‘kspreyopjebytch’. Zijn Happyland EP leidde al snel tot samenwerkingen met artiesten als Bokoesam, Jonna Fraser en Ronnie Flex.

SHASTA GEAUX POP by Ayesha Jordan + Charlotte Brathwaite | NL PREMIÈRE | Shasta is roem. Shasta is de toekomst. Shasta is de meest over-the-top en ongecensureerde hiphop beroemdheid ooit. Én Shasa is het hoofdpersonage van SHASTA GEAUX POP – een muzikale theater performance van de New Yorkse Ayeesha Jordan en regisseur Charlotte Braithwaite.

JA HÈ? by Nedda Sou | PREMIÈRE | Het is fijn om al jong te weten hoe je de dingen zelf ziet én hoe je dat kunt delen. Geboeid door de bijzonder openhartige verhalen van haar ‘kids’ bedacht clubhead, coach en danstheatermaker Nedda Sou ‘JA HÈ?’ Een jeugdvoorstelling 8+ over kracht, groei en zelfstandigheid in de vorm van Urban dance en spoken word.

AIDAN WIP by Gianni Grot | PREMIÈRE | Film showcase programma rondom ‘AIDAN’ – een nieuwste movie short van regisseur, danser en choreograaf Gianni Grot – met verschillende aanvullende performances. AIDAN gaat over een jonge streetsmart poëet die jongleert met zijn carrière en de mantelzorg van zijn demente grootmoeder. Wanneer de zorg bijdrage stopt staat Aidans wereld op z’n kop en terwijl oma steeds dieper zinkt in haar eigen fantasie, vecht Aidan om te overleven.

TREASURIES OF MYSTERIES by Sheyda Darab | PREMIÈRE | Treasuries of Mysteries is de poëtische hiphoptheater solo en première van choreograaf, B-girl en Flying Solo winnaar 2017 Sheyda Darab. Het stuk is geïnspireerd op het 12e eeuwse gedicht ‘The Treasury of Mysteries’ van de Iraanse dichter Nizami Ganjavi. Sheyda combineert spoken word en dansstijlen als Hip Hop, Krump, House en Popping met Sabar, Waacking en buikdansvormen.

FLYING SOLO | ‘Flying Solo’ biedt jaarlijks één artiest de kans om – met artistieke begeleiding en productionele support van RIGHTABOUTNOW INC. – een muziek, dans of theater solo te ontwikkelen. Als deel van dit internationale uitwisselingstraject in samenwerking met Contact Theatre in (Manchester) en de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel) gaat de solo in première op het RIGHTABOUTNOW festival. Flying Solo artist-in-residence 2018 is Senna Gourdou.

MORE SOON | VOOR MEER OVER DE LINE-UP CHECK RIGHTABOUTNOWINC.COM + SOCIAL MEDIA | TICKETS | MORE SOON
PERSAANVRAGEN | UNFOLD / Press Only info@pressonly.nl

#FONDSPODIUMKUNSTEN #AMSTERDAMSEFONDSVOORDEKUNSTEN
#PRINSBERNHARDCUTUURFONDS
#RABOBANKAMSTERDAM