website-blocks_GIANNI GROT.png
RIGHTABOUTNOWFESTIVAL-2018-GIANNI.jpg

Danser, choreograaf en theatermaker Gianni Grot is de afgelopen twee jaar resident artist geweest van RIGHTABOUTNOW INC. Binnen die residency is zijn focus steeds meer komen te liggen op film. Twee jaar geleden maakte hij al met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst de dansfilm Farm of Memories, waar hij de Cinedans Dioraphte Encouragement Award mee won. Onlangs zetten hij een punt achter zijn carriere als danser om zich volledig op de film te storten.

AIDAN is een zijn eerste korte speelfilm: over jonge streetsmart poëet jongleert met zijn carrière en de mantelzorg van zijn demente grootmoeder. wanneer de zorg bijdrage stopt staat aidans wereld op z’n kop en terwijl oma steeds dieper zinkt in haar eigen fantasie, vecht aidan om te overleven.

 

 

Mandela Wee Wee speelt Aidan,  Jetty Mathurin speelt zijn dementerende grootmoeder. De overige rollen worden vertolkt door, Akwasi Ansah, LeeRoy Molly, Hayzee, Farieda Smit en Zoe van Weert

De premiere van Aidan wordt vanavond omlijst met een vertoning van Farm of Memories en optredens van singer/songwriter Eva Skeete McCleed en dichter Gordon Bromet.