Muzikant en acteur Joenoes Polnaija behoort samen met theatermaker Fiona Kelatow tot de 3e generatie Molukkers in Nederland. Met DENGAR – oftwel ‘luister' in het Moluks-Maleis – werpen ze een verfrissende blik op wat vaak verborgen blijft. DENGAR is een persoonlijke en muzikale voorstelling over de invloed van de Molukse geschiedenis op een volgende generatie Molukse Nederlanders.

Dramaturgie: Susanne Visser
Techniek: Calvin van der Merwe

Fiona Kelatow (1991) is afgestudeerd als Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle. Ze is werkzaam als theatermaker en theaterdocent en werkt voor culturele instellingen zoals De Amsterdamse Jeugdtheaterschool, het Scheepvaartmuseum en jeugdtheatergezelschap Bontehond. Ze is projectondersteuner bij de leerlijn Kunst is Dichterbij dan je Denkt (KIDD) en ontwikkelt daar educatiemateriaal.

Joenoes Polnaija (1989) studeerde in 2013 af aan de Theaterschool Rotterdam. Sindsdien speelde Joenoes onder andere bij theatergroep DOX en in Nederlandse films en televisieseries. Hij had een rol in de film De Punt en was te zien in de KRO NCRV series Petticoat, Het Schaap Ahoy, Taal is zeg maar echt mijn ding en What we don’t sea. Joenoes spreekt regelmatig op lezingen over de Molukse cultuur en identiteit.