FRIIC PROMO POSTER NL.jpg

Choreografie
Gianni Grot

Tekst
Juan Carlos Goilo

Dansers
Cripta Scheepers
Angela piñon Ferreira
Stefanie Sulena Christopher
Gianni Grot
Ivan Marić
Jurriaan Bouterse
Melisa Diktas

Regie advies
Maarten van Hinte

Licht/techniek
Ellen Knops

From routes II Crown heeft plaatsgevonden op de volgende locaties:
KAF Almere
Maaspodium Rotterdam

 

from routes II crown by gianni grot & company

De routes die jij en je voorouders hebben afgelegd zijn onlosmakelijk met jou verbonden. Je bent één van de aftakkingen van de boom van je verleden. Een deel van jouw eigen ‘roots to crown’, dus hoe beïnvloeden jouw roots wie jij bent?

Aan de hand van die vraag ging choreograaf Gianni Grot op zoek naar zichzelf, zijn identiteit en zijn geschiedenis. Zijn zoektocht confronteerde hem met een verleden getekend door de slavernij en de eeuwenlange strijd voor gelijkheid die daarop volgde. Maar ook met het heden waarin de wankele relatie tussen ‘zwart’ en ‘wit’ en de psychische gevolgen van de geschiedenis nog steeds een rol spelen.

In de multidisciplinaire hiphop voorstelling ‘From Routes II Crown’ laat Gianni – in de vorm van Urban dans, zang en spoken word – zien hoe we in staat zijn ons los te maken van het verleden en te emanciperen, zonder het naar beneden te trekken. 

Samen met zijn dansers neemt hij je mee in de Nederlands-Caribische geschiedenis, de gekolonialiseerde Caraïben, de Black Panthers en Black Lives Matter-movement. Hiphop en contemporary danser en choreograaf Gianni Grot ziet zichzelf als een autodidact kunstenaar in de wereld van dans en muziek. Op zestienjarige leeftijd ontdekt hij zijn liefde voor dans bij Jake’s Dance Factory, om vervolgens ‘Creative Writing with Drama’ te studeren aan de Kingston University in London. Wanneer hij zich bij terugkomst aansluit bij het dansgezelschap ‘Avant Garde Dance’ duurt niet lang voor hij te zien is in het TV programma ‘So You Think You Can Dance’.

Gefascineerd door het werk achter de schermen besluit hij zich naast choreograie te richten op de film en kunstwereld. Met zijn self-made danstheatergezelschap ‘Gianni Grot & Company’ gaat hij als deel van zijn zoektocht op zoek naar samenwerkingen met filmmakers, musici en andere kunstenaars uit verschillende disciplines.