image2.JPG

Genre
Physical Theater/new media

Beschikbaarheid
Vanaf juni 2018

Zaal
Kleinze zaal/Expositieruimte/ Locatieruimte

Maker en performer
Senna Gourdou

Sound & Interaction design | Marcel Wierckx
Beeld | Brian Elstak

 

I HEAR YOU BY SENNA GOURDOU
 

‘I Hear You’ is het geesteskind van Senna Gourdou. Het komt voort uit een diepe fascinatie voor geluid, beweging en menselijke interactie.

Samen met sound en interaction designer Marcel Wierckx ontwikkelt ze bij het Spatial Sound Institute in Budapest een geluidsomgeving waarbinnen op een zintuigelijke manier emoties, verhalen en gevoelens gedeeld en overgedragen kunnen worden. Dit vertaalt ze naar een bijzondere, interactieve installatie waarbij ze het publiek met prikkels en spelletjes het geluid met elkaar laat ‘beleven’.

Senna over haar visie op geluid: ‘Geluid werkt in op de beleving van mensen.   Geluid is iets wat je niet meemaakt via de ratio maar via de zintuigen. Daarom is het een belangrijke ingang naar de gevoelswereld van mensen. Een gevoel van veilig- heid, bijvoorbeeld, is iets wat je voelt, iets wat je met je lichaam ervaart. Het is ook het lichaam dat zal aangeven wanneer iets niet veilig is. Nog voor je het begrijpt, nog voor het verwerkt is door je hersenen, heeft je lichaam al gereageerd op de situatie. Daarom wil ik geluid gebruiken om mensen zich naar elkaar open te laten stellen.’