Movienight_Framez_Vierkant-IG-GIF.gif

 

‘Hiphop Movie Nights’ is een samenwerking tussen CT Cinematic (filmprogramma Compagnietheater) en RIGHTABOUTNOW INC. Deze samenwerking biedt een reeks filmavonden waarin inhoudelijk dieper ingegaan wordt op iconische films en beeldcultuur in urban culture. Voor deze eerste editie op dinsdag 26 februari zijn dé visuele talenten achter de veel bekeken clips van de Nederlandse hiphop uitgenodigd: Framez Productions.

 
_MG_0456.jpg
 
IMG_0159.jpg
 

Wie wel eens op YouTube videoclips checkt van Nederlandse rappers, heeft het logo van deze makers vast weleens voorbij zien komen. Framez Productions produceert videoclips voor de grootste artiesten en hun ambities gaan nog verder dan dit. Jonge makers met een passie voor film die zich hebben gestort op het maken van videoclips. Wie zijn de makers achter de virale video’s? Wat maakt dit team zo’n succes? Een avond over hiphop, ondernemerschap en creativiteit.

De avond startte met de officiële bioscoop première van de shortmovie rondom de album release van rapper Cho – bedacht, gefilmd en ge-edit door Framez Productions. Aan de hand van deze film en andere iconische clips van Framez vond er een gesprek plaats over hun werk en inspiratiebronnen. Speciale gastsprekers uit de Nederlandse hiphop – Jiggy Djé (eigenaar Noah’s Ark) en Adje (rapper) – waren uitgenodigd om deel te nemen aan deze inspirerende talks. Daarnaast gaf Adje een optreden en kwam rapper Chivv – een belangrijk gespreksonderwerp naar aanleiding van zijn recente videoclip ‘Ewa Ewa/Expose the Game’ – als verrassing de avond afsluiten.

Voor en na het programma was er een visuele tentoonstelling waarbij je een blik achter de schermen kreeg van hoe verschillende filmsets zijn opgebouwd van eerder geschoten videoclips.

 
_MG_0576.jpg
_MG_0673.jpg
_MG_0497.jpg
_MG_0558.jpg
_MG_0153.jpg