Film: Bandje 64

Pester.jpg
 

Zaterdag 10 december 22.30 - 00.00 uur

 

Bubbling ontstond eind jaren ‘80 binnen de Antilliaanse gemeenschap in de achterbuurten van Den Haag en Rotterdam. Inmiddels is het een van Nederlands grootste muzikale exportproducten. De muziekstroming is van grote invloed gebleken op de hedendaagse dance van wereldberoemde dj's als Hardwell, Afrojack, Chuckie, The Partysquad, David Guetta en Diplo.

Terwijl deze dj's wereldberoemd zijn, leven de grondleggers van bubbling nog steeds een 'onzichtbaar' bestaan. In deze documentaire volgen we DJ Moortje en MC Pester. Ze hebben nooit dergelijk succes gekend, zijn nog steeds berooid en liggen met elkaar overhoop. Wanneer Moortje met een scheur in zijn aorta op de intensive care belandt, komen de mannen elkaar weer tegen. We zien oud zeer, het conflict, de liefde voor de muziek en de uiteindelijke poging tot een comeback.

Na 25 jaar gaan MC Pester en DJ Moortje voor een laatste keer op zoek naar de erkenning voor het uitvinden van bubbling. Gaan ze die krijgen? En lukt het de gebrouilleerde vrienden om toch nog een keer samen te werken en na 25 jaar het omstreden cassettebandje 64 af te maken?

 

Regie: Wensly Francisco en Sanderijn Loonen

Duur: 46 minuten

Jaar: 2016