Genre
Theater

Beschikbaarheid
Februari t/m mei 2018

Zaal
Kleine zaal/kleine middenzaal 

Cast o.a.
Maureen Tauwnaar
Vurgil Bruyning
Erwin Boschmans

Amateurspelers  
Martin Bennink
Chris Reinewald
Leo Westra

Regie
Marjorie Boston

Script
Mariëlle van Sauers

Oldtimer heeft op de volgende locaties gespeeld:
Amsterdam Theater
Theater Vrijburcht
De Buurtkamer
Bijlmer Parktheater
De Rietvinck
Flevopoort
De Koperen Knoop
De Havelaar
Theater Oostblok
Wijkcentrum Heusmolen
Wijkcentrum Zaagtand
Wijkcentrum Grote Waal
Wijkcentrum De Poort
Wijkcentrum Kersenboogerd
De Koepelhof Maastricht
LUX Nijmegen
Podiom ZO
KAF Almere


 

oldtimers

Kleurrijke zwarte komedie

60+ woongemeenschap ‘Oldtimers’ wordt verrast met een bijzonder kleurrijke toevoeging aan de algemene dagbestedingsruimte. De groep belandt al snel in een feestelijke rollercoaster – van ergernissen tot verbondenheid via vermaak naar ‘pesterijtjes’. Aan het einde van de rit stuiten de bewoners echter op één en dezelfde vraag. ‘Wat heb ik nou eigenlijk echt nodig om me thuis te voelen?’ Zondag 30 April vindt de premiere van 'Oldtimers' plaats in theater Vrijburcht. De voorstelling is zowel in de middag 14.00 - 15.00 als de avond 20.30 - 21.30 te zien. Ticketskunnen per mail of telefonisch (020 820 8025) worden gereserveerd.


Onzichtbare wereld
Terwijl ouders en scholen er alles aan doen om eenzaamheid en pestgedrag onder kinderen tegen te gaan, rust er nog een flink taboe op ouderen die hetzelfde doormaken. Uit recentelijk onderzoek blijkt echter dat ruim de helft van de ouderen in Nederland zich eenzaam voelt. Onderling pestgedrag is voor bijna de helft de hoofdoorzaak, maar wordt in de praktijk nog niet zo serieus genomen.

Theatervoorstelling ‘Oldtimers’ geeft een indruk van het dagelijkse leven van de individuen in deze ‘onzichtbare’ wereld. De zwarte komedie speelt met stigma’s rondom ouderdom en vormt een spiegel voor kijkers van jong tot oud en alles daar tussenin. Theatermaakster Marjorie Boston en schrijfster Mariëlle Van Sauers zagen begin dit jaar de kans om een sociaal co-creatie project op te zetten dat zich ontvouwt rondom de persoonlijke ervaringen en avonturen van samenwerkende ouderen.


Agogische tool
Marjorie – ‘Mariëlle en ik zijn blijvend op zoek naar verhalen die niet nog worden belicht. Plekken waar het schuurt in de maatschappij. Toen we deze onzichtbare wereld onder ouderen ontdekten voelden we ons dan ook geroepen er iets mee te doen.’

Het traject is bewust opgezet in samenwerking met ouderenzorg experts en zal als agogische tool worden gebruikt. Naast de première in theater Vrijburcht op 30 April en verschillende kleine theaters door het hele land, wordt de voorstelling ook in woon-zorgcentra en buurthuizen gespeeld. Voor boekingen mail info@rightaboutnowinc.com.