Premiére
Het Compagnietheater
Wo 4 + Do 5 Okt

Genre
Theater

Beschikbaarheid
Oktober t/m december 2017

Zaal
Kleine/Middel
Grote Zaal
Of Gallerij

Cast
Paméla Menzo | Yahaira Gezius | Angelique Van Beckhoven Melvina Figaro | Smita James

Regie/Tekst 
Ira Kip

Styling
Imruh Asha

Decor
Clement Sanou

Tekstbegeleiding:
Ayden Dijkstra
Maarten van Hinte

Video Interaction Desgin
Cye Wong Loi Sing

Music
Dj Waxfiend

shrew her by ira kip

Man, vrouw – eeuwige trouw. Wat betekent dat eigenlijk anno 2017? Bepalen we zelf wie we zijn? Of nemen we dankzij media, cultuur, traditie en labels rollen aan die sociaal gewenst zijn?

Regisseur en schrijver Ira Kip co-creëerde – op basis van Shakespeare’s controversiële stuk ‘Taming of the Shrew’ – ‘SHREW HER’ in samenwerking met vijf queer vrouwen. De nieuwe maker onderzocht in het licht van de klassieker hoe traditionele man/vrouw verhoudingen en gender rollen ons persoonlijke beeld en de maatschappij vormen. Het resultaat is een vernieuwend theatraal event waarin beeldtaal, klassiek theater, fysiek spel, ritmische teksten en publieksparticipatie één worden.

De Caribische Ira groeide op in Amsterdam. Tijdens haar Theater studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten ontdekt ze al snel dat haar visie en ambities, als maker, het Nederlandse theaterlandschap ontstijgen. Op zoek naar een artistiek gesprek rondom diaspora besluit ze een Master regie aan ‘The New School for Drama’ in New York te volgen, om vervolgens meer dan tien jaar in de stad te blijven werken en wonen.

Als deel van de ‘Nieuwe Makersregeling’ van het Fonds Podiumkunsten is Ira inmiddels weer in Amsterdam om vanuit een nieuw perspectief verschillende stukken te ontwikkelen, haar werk te delen en zich op sociaal maatschappelijk niveau in te zetten