RIGHTABOUTNOWINC-JOHNAGESILAS.jpg

Genre
Urban danstheater

Beschikbaarheid
Augustus 2018 t/m december 2018

Zaal
Middenzaal/Grote zaal

Cast o.a.
Steve Veusty | Percy Kruijthoff | Ayaovi Kokoussé | John Agesilas                                                                                                                

Regie
John Agesilas | Marjorie Boston | Maarten van Hinte

Video/Sound design | Bouba Dola
Script | Maarten van Hinte  

STATUS BY JOHN AGESILAS
 

Dit epische coming-of-age verhaal over de nieuwe diaspora vertelt het verhaal
van John A., die met zijn moeder als vluchteling in Nederland kwam. Met urban dans, muziek, toneel en spoken word en een cast met dansers van wereldklasse volgen we zijn ontdekkingstocht die hem leidt door het straat- en nachtleven van Amsterdam, rechtstreeks naar de top van de internationale hiphop dans.

Op latere leeftijd wordt John A. alsnog geconfronteerd met zijn verleden, want wat is er met zijn vader gebeurd, die uit vrees voor zijn leven van John werd gescheiden? Status is een autobiogra sch dansstuk gemaakt en gechoreografeerd door John Agesilas. Hij werkt met een internationale cast bestaande uit; Steve Veusty, Percy Kruytho en Ayaovi Kokousse, met videast Bouba Dola en Mandela Weewee.

Twee werelden ontmoeten elkaar in Status: Ghana, gebukt onder een dreigende staatsgreep en de Nederlandse hoofdstad waar de hiphop opbloeit. John A. weet zich niet te aarden. Naarmate hij ouder wordt en de waarheid ontdekt achter het verdwij- nen van zijn vader, kan John vrede vinden met zijn verleden.

Met de kracht van urban culture en de Afrikaanse bronnen vertelt John A. zijn heftige, maar relevante verhaal waarin velen zich zullen herkennen.
Status is een co-productie met Summerdance Forever.