Genre
Urban danstheater

Beschikbaarheid
Februari 2019 t/m Mei 2019

Zaal
Middenzaal/Grote zaal
                                                                                                            
Concept
John Agesilas | Marjorie Boston | Maarten van Hinte

Regie
Marjorie Boston | Maarten van Hinte

Choreografie
John Agesilas

Video/Sound design | Bouba Dola
Script | Maarten van Hinte  

STATUS-FINAL-2018(1).jpg

STATUS
 

Dit epische coming-of-age relaas over de nieuwe diaspora vertelt het verhaal
van John A., die met zijn moeder als vluchteling in Nederland kwam. Met urban dans, muziek, toneel en spoken word en een cast met dansers van wereldklasse volgen we de ontdekkingstocht die hem leidt door het straat- en nachtleven van Amsterdam, rechtstreeks naar de top van de internationale hiphop dans.

Op latere leeftijd wordt John A. alsnog geconfronteerd met zijn verleden, want wat is er met zijn Franse vader gebeurd, voordat hij uit John's leven verdween om jaren later in Amsterdam weer op te duiken? Status is een autobiographische en multidisciplinaire theatervoorstelling ontwikkeld door John Agesilas , Maarten van Hinte en Marjorie Boston. 

Twee werelden ontmoeten elkaar in Status: Ghana, gebukt onder een dreigende staatsgreep en de Nederlandse hoofdstad waar de hiphop opbloeit. Ondanks zijn succes weet John A. niet te aarden. Naarmate hij ouder wordt en de waarheid ontdekt achter het verdwijnen van zijn vader, kan John vrede vinden met zijn verleden.

Met de kracht van urban culture en de Afrikaanse bronnen vertelt John A. een heftig, maar relevant verhaal waarin velen zich zullen herkennen.
Status is een samenwerking met Summerdance Forever.