About

Jaap van den Beukel.jpg
 
 

StraatTORI Festival- urban performing arts voor en door IJburgse jongeren

Op 23 december vindt het StraatTORI festival op IJburg plaats. Een festival voor en door jongeren. Het festival is de finale van een serie workshops waarin jongeren uit verschillende scenes verhalen (tori's) met elkaar delen over hun plek, hun wijk, hun buurt, over de jongste wijk van Amsterdam: IJburg.

Jongeren leren onder leiding van coaches uit de theaterwereld diverse disciplines van de podiumkunsten aan: toneel-, comedy-, poetry- en zangwereld professionals leren in diverse workshops de jongeren de fijnste kneepjes van het vak. Ze leren vaardigheden aan die ze uiteindelijk, tijdens het StraatTORI Festival, presenteren aan een publiek die bestaat uit vrienden, familie en andere genodigden. 

De verhalen van jongeren dragen bij aan de identiteit van de stad. RIGHTABOUTNOW INC. brengt en maakt 'nieuwe verhalen in oude steden'. Jongeren dragen bij aan de identiteit van IJburg en daarom wil RIGHTABOUTNOW INC. hen een platform geven en hun talent ontwikkelen. 

Jongeren tussen de 16-24 jaar doen met StraatTORI mee. Het festival moet een ontmoetingsplek zijn voor alle jongeren van IJburg, een plek waar iedereen zich welkom voelt.