Tot een aantal jaren geleden was IJburg nog water. Nu is het de jongste wijk in Europa, bouwend aan een kunst en cultuur fundering. Dit geeft ons, als culturele instelling gevestigd op dit eiland, de kans om te bouwen aan lokale legacy. In samenwerking met de gemeente werken we aan creatieve manieren om polarisatie en overlast tegen te gaan en hiermee de IJburgers een plek te bieden.

 
 
Lauren+op+IJburg+©+Ada+Nieuwendijk+(8).JPG

holland festival | lauren op ijburg

Een interactieve excursie gebaseerd op Octavia Butler’s roman 'Parable of the Sower' brengt studenten/bewoners van IJburg en sci-fi liefhebbers over het eiland. Tijdens deze reis keken zij door de ogen van Lauren naar het utopische IJburg.

IMG_1185.JPG

STRTORI

Yung Yburg gaat op zoek naar zijn ‘tori' door urban dance, rap, fashion en meer. Aan het eind van de creative quest zie je deze nextgen artists op het STRTORI Festival: het selfmade jongerenfestival van IJburg. 

 
 
 
POSTER_OLDTIMERS.jpg

oldtimers

Samen met een handvol IJburgse ouderen gingen de makers van Oldtimers op zoek naar de betekenis van het ‘thuis-voelen’. Dit resulteerde in een kleurrijke voorstelling over ouder worden, samenleven, pesterijtjes en verbondenheid. Gebaseerd op de ware verhalen van o.a. De Witte Kaap.


 

thuis op yburg | academie voor theater en dans 

Studenten van de Academie voor Theater en Dans onderzochten in het licht van cultuur op Ijburg vragen als 'Wat is thuis? Hoe wordt een huis een thuis? Wanneer voel je je thuis?' en verwerkten hun antwoord in een theatrale wandeling door het stadsdeel. Zie hier links een verslag van IJburg TV.